1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. Beleggen in Nederlandse hypotheken

AZL werkt mee aan nieuwste editie van Financial Investigator

Monique Sueters | AZL

Op vrijdag 20 januari jl. vond de door Financial Investigator georganiseerde Ronde Tafel over ‘Beleggen in Nederlandse hypotheken’ plaats met onze CEO, Monique Sueters, als voorzitter.

Publicatiedatum 1 maart 2023
Categorie Algemeen

Een interessant thema, aangezien pensioenfondsen actief beleggen op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Financial Investigator: ‘De keuze voor hypotheken in de portefeuille is een lange termijn beslissing. Het kredietrisico ligt al jaren onder het niveau van wat eigenlijk in de rente wordt meegenomen. Als de risico-opslag nu wat hoger is, wordt dat dus meer dan gecompenseerd. Ook onder het nieuwe pensioenstelsel zullen hypotheken naar verwachting een aantrekkelijke beleggingscategorie blijven.’

In de Ronde Tafel kwamen vragen aan bod als: ''In hoeverre zijn Nederlandse hypotheken nog aantrekkelijk voor pensioenfondsen?' en 'Wat zijn de gevolgen van het nieuwe pensioenstelsel voor beleggen in Nederlandse hypotheken?' Een interessante discussie, gevoerd door zeven professionals, onder leiding van Monique Sueters. 

Deze week verschijnt het artikel over deze Ronde Tafel in het eerste issue van het Financial Investigator magazine. Benieuwd naar het hele artikel? Bekijk het PDF-document hier. De online versie van deze editie leest u op de website van Financial Investigator.

 

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.