1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL zet belangrijke stap in IT-vernieuwing en tekent intentieovereenkomst met Festina Finance

AZL zet belangrijke stap in IT-vernieuwing en tekent intentieovereenkomst met Festina Finance

Nieuws | AZL

Pensioenuitvoerder AZL vernieuwt het IT-landschap en zet daarmee een belangrijke stap in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en het naar een nog hoger niveau tillen van de dienstverlening. AZL is na een uitgebreid en zorgvuldig selectietraject voornemens te kiezen voor het Deense Festina Finance als leverancier voor de pensioen- en unit-linked administratie in het nieuwe IT-platform. Beide partijen tekenden hiervoor een intentieovereenkomst.

Publicatiedatum 14 juli 2022
Categorie Persbericht, Pensioenstelsel

De pensioensector transformeert de aankomende jaren. De intrede van het nieuwe pensioenstelsel biedt nieuwe uitdagingen en kansen voor dienstverlening aan fondsen, werkgevers en deelnemers. Tegelijkertijd ontstaan toenemende eisen aan (digitale) klantervaring, dienstverlening en IT-landschap. Dit vraagt onderscheidend vermogen op digitale klantbediening, prijs en kwaliteit. Een wendbaar, flexibel en betrouwbaar pensioenplatform met een hoge mate van STP verwerking is daarbij een randvoorwaarde om uitstekende klantbediening tegen lage kosten aan te kunnen bieden.

Digitalisering en automatisering

Na een uitgebreid en zorgvuldig selectietraject heeft AZL de voorkeur voor Festina Finance als leverancier van de nieuwe pensioen- en unit-linked administratie. AZL zet hiermee een flinke stap naar een toekomstbestendige pensioenuitvoerder met een modern state-of-the art technologie platform. Het Life & Pension Platform van Festina Finance maakt gebruik van geavanceerde technologie, draait in de cloud en is modulair opgebouwd. Dit zorgt voor veel flexibiliteit, snelheid en wendbaarheid. Ook de Deense expertise, waar al veel jaren ervaring is opgedaan met Defined Contribution (DC), komt met het oog op de toekomst goed van pas. Door de hoge mate van digitalisering en automatisering kan AZL de dienstverlening aan klanten verder verbeteren, de kosten per deelnemer verlagen en de transitie maken naar het nieuwe pensioenstelsel.

Gefaseerde aanpak

 “Met Festina Finance hebben we ons inziens een partner gevonden met de juiste expertise,  flexibiliteit en executiekracht om snel, efficiënt en kundig onze klanten te begeleiden naar het nieuwe pensioenstelsel en onze dienstverlening op een nog hoger niveau te tillen. Daarnaast zien we een goede match als het om cultuur en samenwerking gaat”, geeft Monique Sueters, CEO van AZL, aan. “Het voortraject was bijzonder intensief. We hebben alle eisen en risico’s in kaart gebracht om zo goed in beeld te hebben wat er allemaal moet gebeuren om de vernieuwing van ons landschap tot een succes te maken. En om te bepalen welke oplossingen en partners het beste bij die transitie en onze doelen passen. De oplossing sluit naadloos aan op onze behoeften en wensen. Het is duidelijk, dat het hier om een grote en complexe verandering gaat, die we daarom bewust in fases vormgeven. Zo kunnen we na iedere fase vaststellen of de beoogde doelstellingen zijn bereikt en de volgende fase kan starten. Dit zorgt voor een beheerste implementatie.” 

Verbeteren klantbediening

Morten Schantz, bestuursvoorzitter van Festina Finance, vult aan: “We zijn enorm trots dat AZL, als multi-client pensioenuitvoerder met tientallen klanten en bijna 1,5 miljoen deelnemers, wil kiezen voor het Festina Finance Life & Pension Platform. De Nederlandse pensioensector staat aan de vooravond van een ingrijpende transitie en we zijn vereerd dat ons platform de basis mag vormen voor het realiseren van deze grote complexe verandering. Het is het fundament voor de vergaande digitalisering, het ontwikkelen en verbeteren van klantbediening en het realiseren van een betrouwbaar en wendbaar IT-landschap. AZL is met dit platform en zijn uitgebreide pensioenkennis, klantgerichte collega’s en NN Group als sterke moeder, goed voorgesorteerd om een grote rol in deze transformatie te spelen.”

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.