1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL ook in 2022 stabiele organisatie, die volop investeert in de toekomst

AZL ook in 2022 stabiele organisatie, die volop investeert in de toekomst

Jaarverslag 2022 | AZL

AZL liet in 2022 zien een stabiele organisatie en betrouwbare en deskundige partner te zijn, die actief investeert in de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en klaar is voor de toekomst. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2022 die AZL vandaag publiceerde.

Publicatiedatum 5 juli 2023
Categorie Persbericht, Algemeen

AZL heeft dankzij een solide financiële positie in 2022 volop kunnen investeren in vernieuwing van het IT-landschap en de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Het resultaat is, gezien de extra investeringen in het nieuwe pensioenplatform, de nieuwe portalen en de implementatie van onze strategie, stabiel en heeft zich conform de doelstelling ontwikkeld. De omzet daalde van € 62,7 miljoen in 2021 naar € 59,6 miljoen in 2022. Dit kwam door de verplaatsing van de werkzaamheden voor waardeoverdrachten klein pensioen naar 2023 door de latere ingangsdatum van de Wet waardeoverdrachten klein pensioen en minder implementatieopdrachten. De totale uitvoeringskosten van € 61,2 miljoen in 2022 zijn € 0,9 miljoen hoger dan die in 2021 (€ 60,3 miljoen), voornamelijk als gevolg van de investeringen in het nieuwe IT-landschap. Het resultaat vóór rentekosten en belastingen bedraagt € -1,5 miljoen, wat lager is dan in 2021 (€ 2,3 miljoen). Dit geldt ook voor de gerealiseerde marge van -2,6% (2021: 3,7%). Het resultaat ligt in de lijn der verwachting en is volledig toe te schrijven aan de investeringen in het nieuwe IT-landschap.

Monique Sueters, CEO van AZL: “AZL liet in 2022 zien een stabiele organisatie en betrouwbare en deskundige partner te zijn, die klaar is voor de toekomst. Samen met onze klanten zijn we volop in beweging om ons klaar te maken voor de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Afgelopen jaar legden we daarvoor de basis door de investeringen in ons nieuwe IT-landschap en de verdere uitwerking van de Wet toekomst pensioenen.”

Samen bouwen aan de toekomst
AZL mocht in 2022 met de komst van Stichting Pensioenfonds van De Nederlandsche Bank een nieuwe klant verwelkomen. Tevens maakte ze de keuze om samen met het Deense Festina Finance als leverancier van de nieuwe pensioenadministratie de stap naar het nieuwe pensioenstelsel te zetten. De uitverkiezing als ‘Vitaalste werkgever van Limburg’ en het winnen van de Pensioen Pro Innovatie-award onderstreepten daarnaast dat AZL volop bezig is met haar mensen en het ontwikkelen van de dienstverlening. Die lijn zet ze samen met haar klanten ook richting de toekomst verder voort. Monique Sueters: “Op die manier kunnen fondsbestuurders, werkgevers en deelnemers blijven bouwen op een betrouwbare, toekomstgerichte dienstverlener die excellente klantbediening én efficiency hoog in het vaandel heeft staan en die klaar is voor de grote transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. We kijken dan ook met trots terug op een geslaagd jaar en de daarin behaalde resultaten en bouwen samen met onze klanten graag verder aan een gezonde en succesvolle toekomst.”

Bekijk hier het jaarbeeldLees hier het volledige jaarverslag

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.