1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL in Financial Investigator over KeuzeKompas

AZL in Financial Investigator over KeuzeKompas

Op 31 mei is het magazine Financial Investigator gepubliceerd. In dit nummer staat ook het artikel ‘Keuzestress op weg naar het nieuwe pensioenstelsel’. Dit artikel is geschreven door twee van medewerkers van AZL, Sander Smeets (Senior Actuaris) en Bart Sonnenschein (Financial Risk Manager).

Publicatiedatum 5 juni 2023
Categorie Pensioenstelsel

De Financial Investigator is een onafhankelijk kennisplatform over asset management en securities service. Het magazine wordt zeven keer per jaar gepubliceerd en op de website zijn artikelen te vinden over diverse onderwerpen.

KeuzeKompas

Tijdens de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel moeten er door sociale partners en pensioenfondsen veel verschillende keuzes worden gemaakt. Door de vele keuzemogelijkheden en combinaties kan er al snel keuzestress ontstaan. Om deze keuzestress te verminderen, heeft AZL het KeuzeKompas ontwikkeld.

Het KeuzeKompas bestaat uit een aantal stappen en zal onder meer helpen bij de contractkeuze, het in kaart brengen wat het beste past bij de deelnemers en het berekenen van voorkeursscenario’s. 

Benieuwd naar het artikel? Bekijk het PDF-document hier. De online versie van deze editie leest u op de website van Financial Investigator.

 

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.