1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL bouwt aan onderscheidende portalen

AZL bouwt aan onderscheidende portalen

Nieuws | AZL

De portalen van AZL worden vanaf de basis opnieuw opgebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van de vernieuwing van ons IT-landschap. “Het doel is om één klantportaal te ontwikkelen, waarin zowel een open en een beveiligde Mijn Omgeving naadloos in elkaar overgaan. Dat is voor AZL de manier om informatie en diensten flexibel en efficiënt aan klanten aan te bieden”, zegt Dénis Vinke, Directeur Digital, Marketing en Communicatie bij AZL.

Publicatiedatum 21 september 2022
Categorie Innovatie, Pensioenstelsel

Generiek én specifiek

De digitale omgevingen worden generiek ontwikkeld en specifiek ingericht voor diverse fondsen. De portalen zijn daardoor sneller aan te passen tegen lagere kosten. Ook versnelt dit de ‘time to market’, terwijl de fondsen hun identiteit goed kunnen etaleren. De deelnemersgegevens worden ontsloten op de portalen, zodat de deelnemer ziet wat hij of zij op dat moment nodig heeft.

Deelnemersperspectief

Aan de basis staat de klantreis waarbij de gebruiker centraal staat. Vinke: “In co-creatie met onze klanten ontwikkelen we vanuit deelnemersperspectief, zodat het portaal zo flexibel, efficiënt en relevant mogelijk wordt. De portalen worden ons onderscheidend vermogen.”

Klantwensen

AZL vernieuwt het IT-landschap om nog beter in te kunnen spelen op klantwensen. Deze portalen worden door AZL zelf gebouwd met hulp van implementatiepartner Info Support in moderne ontwikkeltaal.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.