1. Home
  2. Kennis
  3. Nieuws
  4. AZL, BeFrank en NN Life & Pensions doen mee aan initiatief ‘Pensioen tastbaar maken’

AZL, BeFrank en NN Life & Pensions doen mee aan initiatief ‘Pensioen tastbaar maken’

Shutterstock | AZL

Het pensioenakkoord moet het Nederlandse pensioenstelsel transparanter en persoonlijker maken. Maar wat betekent dit voor Nederlanders? Waarom voelen mensen deze transparantie en persoonlijke dienstverlening niet? Hoe maken pensioenuitvoerders en fondsen mensen nieuwsgierig over pensioenen? En hoe kunnen we pensioen tastbaar maken? Reden voor AZL om samen met BeFrank en NN Life & Pensions deel te nemen aan het consortium ‘Pensioen tastbaar maken’.

Publicatiedatum 29 juli 2021
Categorie Algemeen

Pensioen tastbaar maken

Pensioen tastbaar maken is een complexe maatschappelijke uitdaging. Keuzebegeleiding en deelnemersactivatie zijn belangrijke onderwerpen. Door het pensioenakkoord met meer individualisering worden ze nog belangrijker, omdat er meer gevraagd gaat worden van pensioenuitvoerders en pensioenfondsen.

Vanuit een gemeenschappelijk doel om pensioen meer tastbaar en voelbaar te maken voor Nederlandse werknemers, neemt AZL samen met diverse partijen uit de pensioensector deel aan dit project. Naast dit consortium van brede vertegenwoordiging uit de pensioensector, is er ook een consortium van creatieve en culturele partijen. In co-creatie zoeken de consortiumpartners naar manieren waarop het pensioenbewustzijn kan worden vergroot.

Co-creatiedagen

Het project loopt van juni 2021 t/m het eerste kwartaal van 2022. Alle consortiumpartners komen samen op drie co-creatie dagen. De eerste gezamenlijk dag vond plaats op 18 juni. In de zomermaanden wordt er reizend onderzoek gedaan op verschillende plekken in Nederland om waardevolle inzichten op te halen. In oktober vindt de volgende gezamenlijk dag plaats met het consortium.

Andere partners uit het consortium zijn:
APG, Pensioenfonds ABP, Pensioenfonds Zorg & Welzijn, PGGM, Pensioenfederatie, Sociale Verzekeringsbank, Innovatielab Novum, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ASR, PGB Pensioendiensten. In het consortium van de creatieve partijen werken we samen met Muzus, Motivaction, en Think+DO.

Het laatste pensioennieuws in uw inbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld, lees updates over het pensioenstelsel en nieuws van AZL.