Dossier nieuw pensioenstelsel

Het nieuwe pensioenstelsel wordt uitgewerkt. AZL houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Actuele ontwikkelingen

Uitwerking pensioenakkoord

Op 12 juni 2020 hebben minister Koolmees, vakbonden en werkgeversorganisaties overeenstemming bereikt over de uitwerking van het pensioenakkoord uit 2019.

De hoofdlijnennotitie is inmiddels gepubliceerd en wordt besproken met de Tweede Kamer.In het najaar kan dan worden begonnen met het verwerken van de afspraken in wetgeving. De wetgeving moet uiterlijk 1 januari 2022 in gaan.

(Re)actie AZL

AZL is blij dat de uitwerking van het pensioenakkoord nu bijna is afgerond. Voor onze klanten betekent dit eindelijk duidelijkheid voor de toekomst. Nu kunnen fondsbesturen gaan bepalen welke mogelijkheden ze hebben in het nieuwe stelsel en welke route ze gaan uitstippelen naar 2026. Óf naar een eerdere datum om over te stappen, want dat mag ook.

Als uitvoeringsorganisatie zijn wij al bezig de uitwerking van het pensioenakkoord om te zetten in dienstverlening (administratie én advisering) die onze klanten zo goed mogelijk ondersteunt bij een tijdige en soepele transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Ondersteuning en advisering gedurende transitieproces

Het transitieproces is eigenlijk al begonnen. Als AZL zijn wij helemaal ingericht op het ondersteunen van onze klanten bij deze grote en complexe transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Op het gebied van actuariële, juridische en communicatieve advisering kunnen klanten bij ons terecht. Én voor het samen met onze klanten opzetten en begeleiden van het bestuurlijk transitiemanagement. 

Lees meer in ons dossier