1. Home
  2. Diensten
  3. ISAE 3402

ISAE 3402

Risicobeheersing wordt steeds belangrijker voor pensioenfondsen. Wij zorgen ervoor dat u inzicht krijgt in de risico’s en hoe u deze kunt beheersen. Onze nieuwste internationale ISAE 3402-certificering getuigt daarvan. Deze verplichte certificering betekent dat we ‘in control’ zijn. Zo bieden wij kwaliteit en stabiliteit.

Voordelen voor u

  • U weet dat uw processen in goede handen zijn

De risico's worden volgens een vast protocol in kaart gebracht. Dit protocol voldoet aan de internationale standaard. De kwaliteit is gewaarborgd.

  • U bespaart op uw uitvoeringskosten

Bij de controle van de jaarrekening van het pensioenfonds kan het ISAE 3402-rapport de externe accountant werk besparen. Het rapport beschrijft de processen die uiteindelijk leiden tot een bepaalde balanspost, de risico's en de bijbehorende controlemaatregelen. Die processen hoeven niet opnieuw te worden getoetst.

Certificering

Er komen steeds meer wetten en regels rondom pensioenen. Dit maakt het voor u als bestuurder er niet makkelijker op om alle interne processen rondom de financiële verantwoording te beheersen. Dit inzicht heeft u natuurlijk wel nodig om uw beleid vast te stellen en nieuwe kansen te benutten. De ISAE 3402 laat zien hoe AZL deze interne processen in de hand heeft.

In control

Doordat wij bewust bezig zijn met risicomanagement, kunnen we risico's tijdig onderkennen en bij eventuele calamiteiten weten we precies wat we moeten doen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Altijd op de hoogte

Wij maken afspraken met u over de dienstverlening voor uw pensioenfonds. In het Service Level Agreement (SLA) leggen we nauwkeurig onze taken en prestaties vast.  

Service Level Agreement