Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

ISAE 3402

Hulp bij risicobeheer
Risicobeheersing wordt steeds belangrijker voor pensioenfondsen. Wij zorgen ervoor dat u als bestuurder inzicht krijgt in de risico’s en hoe u deze risico’s kunt beheersen. Dat kunt u zien aan het feit dat wij de nieuwste internationale ISAE 3402 certificering hanteren. Deze verplichte certificering betekent dat we ‘in control’ zijn. Zo bieden wij kwaliteit en stabiliteit.

Certificering
Er komen steeds meer wetten en regels rondom pensioenen. Dat maakt de beheersing van alle interne processen rondom de financiële verantwoording er niet makkelijker op. Een goede beheersing van deze processen is een must voor u als bestuurder om uw beleid vast te stellen en nieuwe kansen te benutten.

Waarom is dit belangrijk?
De ISAE 3402 biedt u inzicht in hoe AZL deze interne processen in de hand heeft. Wij zijn bewust bezig met risicomanagement. Risico’s kunnen we tijdig onderkennen en bij eventuele calamiteiten weten we precies wat we moeten doen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Tot 2011 gebruikten we hiervoor de SAS70-II verklaring; de beste standaard tot dan toe voor auditrapporten. Nieuw bij ISAE 3402 is dat er een risicoanalyse wordt uitgevoerd en dat het management van AZL een verklaring afgeeft, de zogeheten management assertion. Wij nemen op die manier onze verantwoordelijkheid.

Voordelen voor u:
-  U weet dat uw processen in goede handen zijn. De risico’s worden volgens een vast protocol in kaart gebracht. Dit protocol voldoet aan de internationale standaard. De kwaliteit is gewaarborgd.
-  U bespaart op uw uitvoeringskosten. Bij de controle van de jaarrekening van het pensioenfonds kan het ISAE 3402-rapport de externe accountant van het pensioenfonds werk besparen. In het rapport beschrijft AZL de processen die uiteindelijk leiden tot een bepaalde balanspost, de risico’s en de bijbehorende controlemaatregelen. Die processen hoeven niet opnieuw te worden getoetst.